sekerlileblebi

Just another WordPress.com site

>Levrek fırında:) Eylül 11, 2009

Filed under: Yemekler. — Şekerli Leblebi @ 13:37

>balık sezonu açıldı. balıklar marketlerde ve balıkçılarda boy göstermeye başladı. balısever ama kokusuna katlanamaz biri olarak fırındas levrek bulunmaz bir fırsat. koku olmadan çok lezzetli balık yeme fırsatı. tabii lokantada bir çözüm bunun için. Ankara da güzel balık yemek istiyorsanız Çardak pide ye gitmelisiniz mutlaka. bir de İncirli de ki bir ……………………… var.harika balık yiyebilirisniz orda. alabalık için de arkadaşların önerdiği bir yer vardı ama tamamen unutmuşum orayı.

gelelim fırında pişen levreğin tarifine.

  • 1 adet iyi temizlenmiş levrek
  • 2 soğan
  • 2 patates
  • limon
  • defne yaprağı, karabiber,tuz, zeytinyağı,kekik

patates ve soğanlarımızı halka şeklinde doğrayıp yağlanmış borcama diziyoruz. üzerine balıklarımızı yerleştirip bir kat daha soğan koyuyoruz.
zeytinyağı, tuz ve eklemek istediğimiz baharatları iyice karıştırıp balığımızın üzerine sürüyoruz.
üzerini folyo ile kapatıp 200 derecede 40 dakika pişiriyoruz. sonra folyoyu alıp bir 10 dakika daha pişirip üzerinin kızarmasını sağlıyoruz.

afiyet olsunnn

Reklamlar
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s