sekerlileblebi

Just another WordPress.com site

>Akıtma, Kaygana yada krep Mayıs 24, 2009

Filed under: Kahvaltılıklar — Şekerli Leblebi @ 06:38

>annemin akıtma dediği, kayınvalidemin kaygana dediği, arkadaşlarımın krep dediği, kızımın ”yaşasın kahvaltı benim en sevdiğim ” dediği ((benim en çok hoşuma giden bu oluyor)) kahvaltılık bizim evin en çok sevilen kahvaltığı.

1 yumurta
2 su bardağu süt
tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığınca un(kepçeden kolayca kayabilen akışkanlıkta olacak)

malzemeler çırpılır.krep tavasına yada teflon başka bir tavaya yayarak dökülür.alt-üst pişirilip tavadan alınınca üzeri (tek tarafı) yağlanır–tereyağla çok güzel olur–

kalan krepleri buzluğa kaldırıyorum ben.her yapışımda 1-2 tane kalıyor.sonra onları börek yapımında kullanıyorum genelde.yada mikrodalgada ısıtıp kızıma acil sabah kahvaltısı oluyorlar.

yapımın her aşamsı aynı olmasına rağmen ben annem kadar tatlı yapamıyorum. çünkü onun yaptığında çok farklı bir şey var. ANNE ELİ:)

Reklamlar
 

2 Responses to “>Akıtma, Kaygana yada krep”

  1. yeşim Says:

    >evet anne eli gerçekten başkapazar günlerinin vazgeçilmesi krep nefissellerine sağlıksevgilerr

  2. Gökce Says:

    >evet ablacım bence de anne eli bambaşka.


Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s