sekerlileblebi

Just another WordPress.com site

>Kıymalı Baton Nisan 6, 2009

Filed under: Hamur İşleri — Şekerli Leblebi @ 19:52

>süper lezzetli bir tarif. tarifin sahibi Yetur.
teşekkürler Yeşim Abla


2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
un
iç harcı:bol soğan ile kavrulmuş kıyma.tuz karabiber ve ceviz ekliyoruz.

hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
2 eşit bezeye ayırıyoruz.
her bezeyi merdane ile dikdörtgen açıyoruz.
orta kısmına iç harcı koyup iki kenarı ortada buluşturup katlıyoruz. kenarlarınada aynı işlemi uygulayıp yavaşça yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye ters çevirip koyuyoruz.
diğer bezeyide aynı şekilde açıp aynı işlemi uyguluyoruz. 2 tane büyük batonumuz oluyor.
üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam ekip önceden ısıtılmış fırına verip kızarıncaya dek pişiriyoruz.
soğuyunca dilim dilim kesip servis yapıyoruz.

Reklamlar
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s