sekerlileblebi

Just another WordPress.com site

>Minik Alman pasta Mart 30, 2009

Filed under: Tatlılar — Şekerli Leblebi @ 19:28

>HAMURU
125 gr yumuşak margarin
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı kuru maya(30 gr yaş maya)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su
aldığınca un

KREMASI
1 litre süt
2,5 su bardağı su
1 su bardağı un
2,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
125 gr margarin
2 yumurta

YAPILIŞI
su+süt+maya+şeker+tuzu karıştır 1 saat beklet. diğer hamur malzemelerini ekle. 1 saat daha beklet. hamuru merdane ile aç.( 1 parmak kalınlığında olacak) su bardağı ile yuvarlaklar kes. yarım saat tepside mayanlansın.200 derece de kızgın fırına ver.
krema malzemelerinin tümünü karıştırıp pişir.
hamur pişip soğuyunca aralarını yarım kes. krema doldur.
üzerine istenirse çikolata sos dökülebilir ama ben ce sadesi daha güzel..

Reklamlar
 

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s