sekerlileblebi

Just another WordPress.com site

>Sodalı börek Mart 25, 2009

Filed under: Hamur İşleri — Şekerli Leblebi @ 05:38

>

sıkıştığım zamanlarda çok sık yaptığım bir börek.pratik ve lezzetli.Tarif gene Portakal Ağacından.

beyaz peynir

1 demet maydanoz

5 adet yufka

100 gr tereyağ veya yarım su bardağı sıvıyağ

2 şişe (40 cl) maden suyu

2 yumurta


1 yufka bütün olarak ve kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye (büyük kare borcam) serilir. İkinci yufka ikiye bölünür, her bir parça kırıştırılarak tepsiye eşit şekilde serilir. Üçüncü yufka da ikiye bölünür. Bu defa sadece bir yarısı tepsiye serilir. Peynirli ve maydanozlu için tamamı tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayılır. Üçüncü yufkanın kalan yarısı peynirli için üzerine kırışık olarak serilir. Son yufkanın kenar kısımları genişçe koparılıp orta kısmı tepsi ölçülerinde bütün olarak bırakılır. Koparılan kenarlar parça parça tepsiye yayılır. Tepsinin en altına serilen ve dışına sarkan yufka iç tarafa çevirip katlanır. Tepsi ölçülerinde kesilen yufka tepsiye serilir. Kenarına taşan kısımlar böreğin altına sıkıştırılır. Börek kuru halde iken dilimlenir.

erimiş tereyağ ve maden suyubir tel yardımıyla çırpılır. Sonra yumurtalar içine kırılır.çırpılır.Karışım, kesilmiş yufkaların üzerine gezdirilir. 1 saat oda sıcaklığında bekletilir. Önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirilir.

Reklamlar
 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s